Silver Big Band

Lidt om Silver Big Bands historie

Big band for for Old Boys, det var overskriften på den pressemeddelelse, der var startskuddet til Senior Big Band i 2004. I pressemeddelelsen blev der efterlyst personer:

  • der havde passeret de 50,
  • tidligere havde spillet men af den ene eller den anden grund var kommet fra det
  •  som nu havde lyst til at komme igang med musikken igen.

 

Initiativtagerne mente, at der var et uforløst musikerpotentiale i den nævnte aldersgruppe. Repertoiret skulle i første omgang bestå af bigband swing standards kendt fra Count Basie, Duke Ellington, Woody Hermann og Glenn Millers orkestre.

Formodningerne viste sig at holde stik, for Silver Big Band, der er orkesterets nuværende navn, lever her 16 år senere i bedste velgående. Ja, faktisk strutter det af liv og spilleglæde, og en lille kerne af medlemmerne har været med hele vejen.

“Vi spiller de glade, populære og dansevenlige swingnumre fra 40’erne og 50’erne af navne som Duke Ellington, Glenn Miller og Count Basie” fortalte orkesterets daværende dirigent Kaare Staunsholm Søndagsavisen i november 2004. “Det er musik vi kender fra vores barndom og ungdom. Dengang var pop og rock i hvert fald ikke nået til Nordsjælland, og København var milevidt herfra”.

Basie, Ellington, Hermann og Miller er stadig repræsenteret i repertoiret, men nyere numre og stilarter som bossa nova har fundet vej til nodemapperne. Efter at orkesteret er blevet udvidet med ikke bare en men to sangere, er det i høj grad

 sangnumre, der bliver spillet. Numre der blev gjort kendt af blandt andre Frank Sinatra, Ella Fitzgerald, Ray Charles og Michael Bublé. Det kan du altsammen blive klogere på i afsnittene Repertoiret og Sådan lyder vi.

“Selv om vi har musikalske ambitioner, er vores vigtigste formål at have det sjovt” sagde altsaxofonist Jan Lindebjerg i den ovenfor nævnte artikel. De musikalske ambitioner er stadig høje, men de går heldigvis hånd i hånd med det gode humør. Der er altid plads til en bemærkning med et blink i øjet eller et filosofisk indspark på orkesterets øveaftener hver tirsdag på Blovstrød Skole.

Luk menu